Presedintele Nicos Anastasiades a declarat vineri ca riscul ca Cipru sa intre in faliment a fost izolat, iar tara nu are nicio intentie sa iasa din zona euro.

Intr-un discurs "presarat cu critici" la adresa guvernelor din zona euro pentru ca "au facut experimente" in Cipru, liderul conservator Anastasiades a sustinut prima interventie publica dupa redeschiderea bancilor, inchise timp de 12 zile pentru a preveni retrageri masive de depozite pe fondul acordului controversat cu Comisia Europeana si FMI, noteaza The Guardian, citat de MEDIAFAX.

Presedintele a precizat ca restrictiile impuse joi asupra tranzactiilor bancare din Cipru, fara precedent in zona euro, vor fi inlaturate treptat, fara a oferi termene clare.

In discursul sustinut vineri la Nicosia, Anastasiades a atacat autoritatile bancare din Cipru si Europa pentru ca au finantat pana in ultimul moment o banca aflata in pragul falimentului, care va fi acum desfiintata conform acordului de 10 miliarde euro convenit de guvern cu institutiile financiare internationale.

"De cata seriozitate au dat dovada autoritatile care au permis finantarea unei banci falimentare pana la limita de sus? Nu vreau sa spun mai multe. Este timpul sa spunem cine poarta mai multa sau mai putina vina",
a afirmat liderul cipriot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.