Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta aprobata miercuri, infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, institutie care va asigura si suportul tehnic pentru astfel de activitati.

Proiectul prevede ca vor fi autorizati operatori locali de jocuri de noroc si pariuri online.

Proiectul mai prevede ca televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni in care se desfasoara jocuri de tip bingo, dupa ce acestea au fost interzise in vara anului trecut, Guvernul dorind sa le reautorizeze pentru a eliminia mediul neconcurential creat si a pentru creste veniturile la bugetul de stat.

Noul Oficiu va "exercita controlul tehnic, monitorizarea si supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa ori mobila, astfel cum aceste activitati sunt reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare".

Noua entitate va asigura autorizarea, supravegherea si monitorizarea, inclusiv tehnica, a tuturor tipurilor de jocuri de noroc reglementate de legislatia in vigoare, inclusiv jocurile si pariurile online si jocurile tip bingo transmise prin televiziuni sau internet. Guvernul a revenit asupra deiciziei de a interzice jocurile tip Bingo televizate, pe care le-a interzis la jumatatea anului trecut, scrie MEDIAFAX.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc se va infiinta in subordinea Guvernului, va avea patrimoniu si buget propriu, finantat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, precum si din fondul de stimulente constituit cu destinatie speciala.

Potrivit notei de fundamentare publicate de MFP, statul estimeaza ca dupa modificarea legislatiei si infiintarea ONJN se va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei in acest an si cate 117 milioane lei in fiecare din urmatorii cinci ani.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.