Romania, Bulgaria, Letonia si Polonia sunt tarile clasificate de Comisia Europeana (CE) in categoria 'Inovatorilor modesti' in Tabloul de bord din 2013 al UE, avand rezultate mult sub media blocului comunitar.

Performantele in materie de inovare din UE s-au imbunatatit de la an la an, in ciuda crizei economice care continua, dar discrepantele in materie de inovare intre statele membre sunt in crestere, scrie capital.ro.

Este concluzia tabloului de bord al Uniunii inovarii editia 2013 al CE, un clasament al statelor membre UE. In timp ce cele mai inovatoare tari si-au imbunatatit in continuare performantele, altele au inregistrat o lipsa a progreselor.

Tarile aflate la nivelul imediat urmator sunt Olanda, Luxemburg, Belgia, Marea Britanie, Austria, Irlanda, Franta, Slovenia, Cipru si Estonia, care inregistreaza performante peste media UE.

'Inovatori moderati' sunt Italia, Spania, Portugalia, Cehia, Grecia, Slovacia, Ungaria, Malta si Lituania, cu performante sub media UE, iar 'inovatorii modesti' sunt Polonia, Letonia, Romania si Bulgaria, cu rezultate mult sub media UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.