Producatorul francez de anvelope auto Michelin, care detine fabrici si in Romania, a avertizat luni ca operatiunile din Europa sufera din cauza supracapacitatii de productie.

Astfel, compania ar putea adopta masuri pentru reducerea cheltuielilor pentru a depasi perioada de scadere a pietei.

"Nu excludem nicio varianta. Trebuie sa tinem cont de evolutia pietei, sa vedem daca situatia este sustenabila sau nu", a declarat Florent Menegaux, director al diviziei de produse destinate automobilelor si vehiculelor comerciale usoare in cadrul Michelin si membru al Consiliului Executiv, citat de Les Echos, scrie MEDIAFAX.

Conducerea Michelin s-a intalnit la inceputul lunii martie cu reprezentantii sindicatelor din Franta, dar nu a facut vreun anunt in urma discutiilor.

Sindicalistii sunt ingrijorati, dar Michelin a dat asigurari ca nu a luat inca vreo decizie, chiar daca situatia este foarte complicata.

"Suntem in situatie de supracapacitate (de productie - n.r.). Functionam la 75% din capacitate in zona autoturismelor in Europa si 60% pe segmentul vehiculelor grele", a afirmat directorul Michelin, precizand ca situatia este mai dificila decat in timpul crizei din 2008-2009, deoarece perioada de declin este mai indelungata.

Piata auto din UE este in scadere de 5 ani consecutivi, iar producatorii anticipeaza dificultati si in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.