Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana (UE) analizeaza contractele incheiate de operatorii telecom cu Apple pentru vanzarea iPhone, intrucat acestea ar putea restrictiona concurenta

Mai multi furnizori de servicii telecom au transmis informatii in aceasta privinta Comisiei Europene, desi nu au depus plangeri formale.

Acuzatiile aduse Apple se concentreaza asupra unor contracte cu operatori francezi, insa ar putea fi implicate si alte tari,
a spus sursa, citata de MEDIAFAX.

Comisia Europeana a confirmat ca analizeaza contractele Apple cu operatorii, in timp ce un purtator de cuvant al companiei americane a declarat New York Times ca Apple respecta legislatia locala oriunde desfasoara afaceri.

Persoane familiarizate cu relatiile Apple cu operatorii au afirmat ca unii furnizori de servicii telecom trebuie sa accepte conditii deosebit de stricte pentru a vinde iPhone, situatie care face dificila concurenta din partea altor producatori de smartphone-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.