Peste 5.000 de angajati au intrerupt lucrul miercuri, fiind nemultumiti de plata salariilor.

Peste 5.000 de angajati ai uzinei Dacia din Mioveni, judetul Arges, au oprit activitatea, miercuri dimineata, nemultumiti ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca si ca revendicarile salariale cerute de ei nu au fost incluse in document.

Potrivit salariatilor, este un protest spontan care initial a avut loc in interiorul societatii, departe de poarta principala, unde presa nu are acces in interiorul uzinei, dar ulterior angajatii au ajuns la gardul societatii pentru a sta de vorba cu jurnalistii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestul spontan a fost declansat in jurul orei 9.00, la Sectia de Vopsitorie a uzinei.

"Muncitorii din sectii au oprit lucrul, suntem nemultumiti de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie", a declarat un protestatar, care a precizat ca angajatii Dacia au cerut majorarea salariilor cu 25 la suta, insa patronatul a acceptat o crestere cu doar cinci la suta.

Conducerea sindicatului Dacia nu a prezentat un punct de vedere, la ora transmiterii acestei stiri protestul fiind in desfasurare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Dacia Mioveni, Anca Oreviceanu, discutiile intre reprezentantii angajatilor uzinei si patronat sunt in curs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.