Danone Romania, care a retras mai multe lactate posibil contaminate cu aflatoxina, a anuntat marti ca un laborator european acreditat a analizat mostre din acestea si a transmis companiei ca produsele sunt sigure pentru consum, avand un continut de aflatoxina "sub limita europeana".
"In paralel cu retragerea preventiva a unor produse de pe piata, Danone Romania a trimis de asemenea mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. Rezultatele primite de la laborator in aceasta zi (marti - n.r.) confirma ca aceste produse au un continut de aflatoxina sub limita europeana si, ca urmare, sunt sigure pentru consum", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de MEDIAFAX.

Producatorul a anuntat luni ca retrage preventiv de pe piata unele produse, iaurt si smantana, care ar putea sa contina urme de lapte contaminat si blocheaza in depozitul sau alte 75 de tone de lactate, dupa ce a descoperit aflatoxina in laptele livrat de unul dintre furnizori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.