Fostii angajati Mechel cer intrarea in insolventa si implicarea premierului Ponta si a mai multor ministri in rezolvarea situatiei, scrie MEDIAFAX.

Miercuri, la o intalnire a fostilor angajati de la Mechel Campia Turzii cu prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, disponibilizatii au prezentat un document intitulat "Manifestul de la Campia Turzii", despre care au spus ca este "un strigat de revolta al unor cetateni, umiliti in propria lor tara, catre autoritatile care sunt datoare sa le apere drepturile si demnitatea".

"Cerem implicarea in solutionarea situatiei de la Campia Turzii a primului ministru al Guvernului, Victor Ponta, ministrului Muncii, Mariana Campeanu, ministrului Industriilor si Comertului, Varujan Vosganian, DNA si DIICOT, autoritati locale. Personalul disponibilizat de la Mechel Campia Turzii solicita plata salariilor compensatorii ale personalului disponibilizat si salariilor restante ale angajatilor", se arata in documentul citat.

Fostii angajati ai Mechel Campia Turzii solicita autoritatilor statului verificarea modului de folosire a imprumutului de 48,7 milioane de euro de la Grupul Mechel International Holding GmbH, ratificat printr-o hotarare in sedinta AGA din 21 decembrie 2012, "pentru care s-a aprobat constituirea unor garantii asupra bunurilor imobile si/sau mobile ale SC Mechel Campia Turzii SA".

Citeste si: Un muncitor de la combinatul Mechel s-a sinucis. Politicienii reactioneaza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.