Potrivit unui sondaj realizat de saptamanalul "Der Spiegel" in vara anului trecut, 54 la suta dintre germani nu prea mai vad sensul investirii de sume imense in salvarea zonei euro.

Adam, fost redactor pe teme politice la cotidianul Frankfurter Allegemeine Zeitung a infiintat impreuna alti jurnalisti si experti economici, precum profesorul universitar Bernd Lucke, un nou partid intitulat "Alternativa pentru Germania". Noua formatiune solicita desfiintarea zonei euro si initierea unei dezbateri deschise pe tema masurilor de salvare.

"Ne temem ca Europa nu profita de pe urma monedei comunitare, ci ca euro va distruge UE", explica Bernd Lucke, profesor la Universitatea Hamburg.

Pentru a nu se crea neintelegeri, subliniaza Lucke, "Alternativa pentru Germania" revendica destramarea spatiului euro, nu insa si a Uniunii Europene. Propunerea e ca tarile zonei euro ori sa revina la vechile monede nationale, ori sa formeze mici uniuni monetare, de pilda intre statele nordice, pe de o parte, si cele sudice, pe de alta. Dar pentru ca orice schimbare sa fie posibila, ar trebui modificate tratatele UE, scrie capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.