Numarul romanilor care au plecat la munte in vacanta in iarna a scazut aproape la jumatate, pentru ca multi au renuntat la doua vacante pe an si s-au rezumat doar la concediul din vara.

"In acest an au fost cresteri si pe turismul de business si pe cel intern, si pe extern. Ce a mers mai prost decat anul trecut a fost sezonul de iarna. Vacantele de iarna au scazut", a spus Usturoiu.

El a adaugat ca multi romani au renuntat la doua vacante pe an, optand pentru una singura in perioada de vara, scrie MEDIAFAX.

"Pana in urma cu 1-2 ani, multi mergeau in vacanta de iarna o saptamana. Oamenii aveau o vacanta principala, pe care o faceau vara, in tara sau strainatate. Iar vacanta de iarna s-a diluat din ce in ce mai mult. Oamenii nu mai au bani. De obieci plecau in vacanta la munte in prima saptamana din ianuarie sau intre Craciun si Revelion", a afirmat Usturoiu.

El apreciaza ca scaderea inregistrata de Mareea la vacantele de iarna in ultimul sezon este de 40%, iar cele mai afectate au fost persoanele cu venituri medii. Si pe litoral, sejurul mediu a scazut de la 7,5 zile acum 2-3 ani la 6,2 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.