Profitul brut al Electromagnetica Bucuresti a crescut anul trecut cu 4,4%, la 18,42 milioane lei (4,1 milioane euro), de la 17,63 milioane lei in 2011.

Compania a avut venituri de 461,83 milioane lei, in scadere cu 7,9%, si cheltuieli de 443,41 milioane lei, in coborare cu 8,3%, reiese din informatiilor transmise joi de Electromagnetica.

Potrivit MEDIAFAX, principalele activitati ale companiei sunt furnizarea de energie electrica si productia de energie in cele zece microhidrocentrale pe care le detine, productia de corpuri de iluminat si de echipamente de distributie si masurare a energiei.

Activa de peste 80 de ani in domeniul telecomunicatiilor, compania se orienteaza in prezent pe productia de energie verde si dezvoltarea corpurilor de iluminat LED.

Potrivit celor mai recente raportari, principalul actionar este Asociatia Salariatilor, cu o detinere de 30,7% din capital social, iar SIF Oltenia controleaza 21,13% din titluri, restul fiind in posesia altor actionari.

Actiunile Electromagnetica au inchis sesiunea de miercuri la un pret de 0,2272 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Electromagnetica este de 153,59 milioane lei (35,1 milioane euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.