Compania franceza Wysips a prezentat la Mobile World Congress, in desfasurare la Barcelona, o folie transparenta care permite incarcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un pret de doar 1 euro.

Investitorii Wysips spera ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaica, integrata in ecrane, sa ajunga in magazine pana la sfarsitul anului.

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat dupa expunerea la o sursa de lumina, bateria smartphone-ului a inceput sa se incarce.

"Cu 10 minute la soare veti putea comunica 2 minute. Pentru a reincarca complet, va fi necesara o expunere de 6 ore, astfel ca tehnologia noastra nu este neaparat pentru o reincarcare completa, ci mai degraba pentru a asigura energia necesara anumitor aplicatii. De exemplu, daca trebuie sa dati un telefon de urgenta", a spus el, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri si cand acestea se descarca in momente in care sunt necesare pentru a face plati.

In regiuni ale lumii aflate inca in dezvoltare, folia fotovoltaica ar putea avea un impact si mai mare, a afirmat Deblois.

"Africa ne intereseaza ca piata, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar in proportie de 40%", a declarat el.

Wysips intentioneaza sa licentieze tehnologia producatorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clientilor prin pretul final. Costul foliei este, insa, de numai 1 euro pe bucata, a precizat Deblois.

O linie de productie cu o capacitate de 8 milioane de unitati anual este pregatita in Franta pentru a incepe productia in aprilie.

Dupa ce producatorii de telefoane vor incepe sa-si fabrice singuri foliile necesare, Wysips intentioneaza sa foloseasca fabrica din Franta pentru a introduce tehnologia si la alte produse.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.