Presedintele francez François Hollande a anuntat sambata ca reclama "o etichetare obligatorie" a tipurilor de carne continute de semipreparate, o reactie fata de scandalul european al carnii de cal, la inaugurarea, la Paris, a celei de a 50-a editii a Salonului Agriculturii, relateaza AFP.

"Vreau ca, intr-un termen, sa existe o etichetare obligatorie a carnurilor continute de semipreparate", a declarat el, evocand "fraude" constatate in ultimele zile.

"Pana atunci, voi sustine, impreuna cu ministrul Agriculturii si ministrii vizati, toate initaitivele ce vor aparea in vederea unor demersuri voluntare de etichetare", a continuat seful statului francez, potrivit MEDIAFAX.

Este vorba, a subliniat el, despre a proceda astfel incat "consumatorul sa poata sa fie informat despre provenienta produselor pe care le consuma, in special carnea".

Pentru moment, industriasii sunt constransi de catre reglementarile europene sa mentioneze tipul de carne utilizat in preparatele lor, dar nu si originea.

Carnea, vanduta transata, sau fructele si legumele sunt singurele produse a caror origine este obligatoriu sa fie specificata.

Franta nu poate, totusi, sa oblige industriasii sa moficie etichetele. Doar o evolutie a legislatiei europene va putea sa ii oblige.

Crescatori francezi si asociatii ale consumatorilor exercita presiuni pentru ca reglementare sa evolueze rapid in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.