Grupul elvetian Nestlé a anuntat luni ca retrage de la vanzare in Spania si Italia doua produse prezentate ca fiind de vita dar care contin carne de cal.

"Testele noastre au descoperit urme de ADN de cal in doua produse pe baza de vita furnizate de H.J Schypke", o companie germana subcontractoare a JBS Toledo NV, anunta numarul 1 mondial in agroalimentatie, intr-un comunicat citat de MEDIAFAX.

Nestlé a decis sa retraga "imediat"de la vanzare in Spania si Italia ravioli si tortellini vanduti sub numele Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini. "Ii vom inlocui cu produse in cazul carora testele ADN au confirmat ca au in continut 100 la suta carne de vita", adauga comunicatul.

In plus, un sortiment de lasagna congelata destinata industriei restaurantelor, Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes, produsa in Franta, va fi, de asemenea, retrasa de la vanzare, continua Nestlé fara alte precizari.

Proportia de carne de cal in aceste produse este mai mare de 1 la suta, continua comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.