Productia industriala in serie bruta a stagnat anul trecut, cu toate ca au fost inregistrate cresteri la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, dar si la industria extractiva, potrivit datelor INS.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a crescut cu 0,3%, sustinuta de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (4,6%) si de industria extractiva (1,5%). Industria prelucratoare a scazut cu 0,2%.

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva (in serie bruta) au crescut cu 4,5%, respectiv cu 1,5%, in timp ce industria prelucratoare a scazut cu 0,7%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (3,7%), industria bunurilor de capital (2,7%) si industria energetica (2,0%). Industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 3,7%, respectiv cu 0,4%.

Comparativ cu luna noiembrie, in decembrie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut cu 2,2%, ca urmare a diminuarilor inregistrate in industria prelucatoare (2,4%), industria extractiva (1,9%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (1,2%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.