Sport 6 August 2008 16:40
Americanul Michael Johnson, component al stafetei Statelor Unite ale Americii de 4x400 metri, a returnat medalia de aur castigata la Jocurile Olimpice de la Sydney, dupa ce colegul sau Antonio Pettigrew a recunoscut ca s-a dopat, informeaza Herald Tribune, potrivit NewsIn.

Vicepresedintele CIO, Thomas Bach, a catalogat gestul lui Johnson ca fiind "o declaratie foarte dreapta si foarte puternica, prin care recunoaste ca e nedrept modul in care a castigat aceasta medalie".

Antonio Pettigrew a returnat la randul sau medalia, iar ceilalti membri ai stafetei au fost gemenii Alvin si Calvin Harrison, Jerome Young si Angelo Taylor.

Stafeta masculina a Statelor Unite ale Americii de 4x400 metri a fost deposedata de medalia de aur cucerita la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, dupa ce Antonio Pettigrew a recunoscut ca s-a dopat.

Este cea de-a sasea medalie a SUA castigata la JO de la Sydney care a fost retrasa din cauza dopajului, dupa ce Marion Jones a pierdut cele cinci medalii cucerite, anul trecut, cand a recunoscut ca s-a dopat in acea perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.