Sport 1 August 2008 14:04
Un nou scandal de dopaj zguduie atletismul romanesc cu numai o saptamana inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing. La patru ani dupa ce Mihaela Melinte a fost oprita sa concureze la JO de acum patru ani, doua atlete din Romania sunt pe cale sa rateze participarea la evenimentul sportiv numarul 1 al anului.

Elena Antoci si Cristina Vasilescu sunt suspecte de dopaj cu EPO, potrivit probei A a unui test antidoping efectuat de catre laboratorul de la Lausanne. Cele doua sportive nici nu au facut deplasarea cu restul delegatiei Romaniei.

Motivul: erau suspecte de dopaj inca de la circuitul medical efectuat pe 16 iulie la Institutul National de Medicina Sportiva, care au scos la iveala valori neobisnuit de mari ale hemoglobinei si hematocritului.

Antoci si Vasilescu sunt antrenate de Eleodor Rosca, acelasi care a pregatit-o si pe Liliana Popescu, depistata pozitiv cu EPO, in luna mai, la un concurs in Alger.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.