Sport 31 Iulie 2008 14:08
Judecatorul unic din cadrul Comisiei pentru Statutul Jucatorilor a FIFA, Slim Aloulou, a hotarat ca echipele de club sunt obligate sa-si lase fotbalistii sub 23 de ani sa participe la Olimpiada de la Beijing, informeaza NewsIn.

Aloulou a decis ca echipele au obligatia de a-i lasa pe fotbalisti sa participe la turneul olimpic, acesta precizand ca Jocurile Olimpice reprezinta o oportunitate unica pentru toti sportivii si ca ar fi nejustificat ca jucatorii sub 23 de ani sa fie impiedicati sa ia parte la competitie.

Slim Aloulou a luat in considerare decizia data de Comitetul de Urgenta FIFA, care a reamintit ca, in 1988, forul mondial a stabilit ca toti jucatorii de pana in 23 de ani au dreptul sa ia parte la Olimpiada. Comitetul de Urgenta FIFA a reamintit ca acelasi principiu a fost confirmat la Congresul FIFA din 2006.

Decizia a fost luata dupa ce forul mondial a primit o solicitare din partea Federatiei Germane de Fotbal, facuta in numele a doua cluburi afiliate acesteia, Werder Bremen si FC Schalke 04, care au dorit sa clarifice situatia jucatorilor convocati la Olimpiada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.