Chelsea Londra, echipa multimiliardarului rus Roman Abramovici, a reusit sa cucereasca, dupa o pauza de o jumatate de secol, un nou titlu de campioana in campionatul englez de fotbal. Chelsea s-a impus simbata seara in deplasare, scor 2-0, in fata formatiei Bolton Wanderers. In Premiere League au mai ramas de jucat doar patru etape.

Chelsea, care isi sarbatoreste in acest an centenarul, si-a mai adjudecat un titlu, in 1955. Roman Abramovici a cheltuit de la preluarea echipei, in vara anului 2003, peste 700 de milioane de euro, bani folositi in principal pentru achizitionarea unor jucatori de top, printre care s-a numarat si Adrian Mutu. Romanul a fost dat afara la finalul anului trecut, in urma unui test din care a rezultat ca se drogheaza. Mutu, care a ajuns intre timp la Juventus si mai are de ispasit trei saptamini din suspendarea de sapte luni dictata de FIFA, a jucat in acest sezon doar citeva minute pentru Chelsea.

Situatie albastra pentru Mourinho. Chelsea se pregateste sa paseasca asta-seara, de la ora 21.45, in finala Ligii Campionilor. In mansa-retur a semifinalelor, pe stadionul "Anfield Road", formatia lui Mourinho va da piept, in direct la PRO TV, cu Liverpool. In mansa-tur, cele doua echipe au remizat la Londra, scor 0-0. Finala Ligii va avea loc pe 25 mai, la Istanbul. In cealalta semifinala se vor intilni, miine seara, PSV si AC Milan.

In tur, Milan s-a impus pe teren propriu cu 2-0. Jose Mourinho, managerul "albastrilor", are posibilitatea sa scrie inca o pagina de istorie. Dupa ce in trecut a pus mina pe doua trofee continentale cu FC Porto (Cupa UEFA si Liga Campionilor), portughezul are ocazia sa intre in clubul select al tehnicienilor care au cistigat competitia suprema a cluburilor europene cu doua formatii diferite.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.