Sport 30 Iulie 2008 00:36
Multipla campioana olimpica, europeana si mondiala Nadia Comaneci revine in centrul atentiei, micuta zana a Olimpiadei din 1976, de la Montreal, a devenit o 'femeie activa', care isi imparte viata ntre activitatile sale din SUA si actiunile caritabile din Romania natala, urmarind insa in continuare gimnastica

"Intre contractele de spnsorizare, discursurile de motivare, Fundatia si viata mea de familie, nu am timp sa ma plictisesc. Si in plus ma voi duce la Beijing pentru a comenta pentru Televisa, un post mexican de televiziune", a explicat Nadia, recent, la Bucuresti. Reputatia sa, dar probabil si surasul demn de reclamele TV, i-au adus numeroase aparitii televizate, ca in show-ul american "Apprentice: Celebrities" al miliardarului Donald Trump, de unde a fost exclusa cu cuvintele "Te ador, dar trebuie sa pleci!".

"Nu era un show pentru mine, pentru ca trebuia sa fiu rea, ceva ce nu pot fi", a marturisit Nadia. Intre casa sa din Oklahoma, unde are cele noua medalii olimpice, dintre care 5 de aur, si cea din Venice Beach, Nadia vine des la Bucuresti, de unde a fugit cu o luna inainte de revolutia din 1989. La Bucuresti si-a lansat in 2007 Fundatia Comaneci, destinata sustinerii tinerilor sportivi romani si care finanteaza anul acesta construirea unei policlinici unde "orfanii si copiii din familiile defavorizate vor putea fi ingrijiti, dar unde vor putea, de asemenea, sa invete engleza, sa studieze, sa fie hraniti", a explicat ea.

Nadia spune un "nu" hotarat politicii. "S-a vorbit mult timp de problema copiilor din Romania. Era momentul sa actionez, pentru ca acesti copii merita o viata mai buna", a explicat mama micutului Dylan-Paul. Aura sa si activitatile caritabile au tentat partidele politice romanesti, dar degeaba. "Vreau sa fac lucruri pentru Romania, dar nu prin politica. Nu ma intereseaza, este prea complicat", a spus ea de mai multe ori.

In schimb, Nadia urmreste cu atentia evolutiile din sportul sau si impreuna cu sotul ei, fostul campion american Bart Conner, conduce o academie de gimnastica in Oklahoma. Daca ea are incredere in tinerele sale compatrioate in ceea ce priveste JO de la Beijing, stie ca titlul pe echipe se va juca "intre Statele Unite, Rusia, Romania si, fireste, China" si ca va fi nevoie de "o zi norocoasa". Asa cum s-a intamplat in 1976?

"Cu toata modestia, eram atat de deasupra lotului, incat as fi putut probabil castiga chiar si cazand, dar acum sunt multe gimnaste de un nivel foarte bun"
, asigura "Miss Perfect 10".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.