Jucatorul roman nu i-a facut fata argentinianului David Nalbandian, fiind foarte obosit dupa semifinala de trei ore cu germanul Tommy Haas

Saptamina trecuta a marcat primul turneu pe zgura pentru Andrei Pavel in acest an. Pana la BMW Open de la MUnchen, singurele meciuri jucate de roman pe suprafata sa favorita au fost cele de la inceputul lunii martie in Cupa Davis, cand a trecut de bielorusii Max Mirnai si Vladimir Voltcikov. Saptamana Patimilor a fost una cu noroc pentru Pavel.

In drumul spre ultimul act al competitiei bavareze a trecut de doi reprezentanti ai gazdelor, Alexandre Waske si Tommy Haas, si de doi olandezi, Sjeng Shalken si Raemon Sluiter. Finala, disputata chiar in ziua de Paste, i l-a adus de partea cealalta a fileului pe argentinianul David Nalbandian, favoritul numarul unu al turneului. Foarte obosit dupa semifinala din ziua precedenta, castigata in fata lui Haas dupa aproximativ trei ore de lupta, romanul nu a mai rezistat decat 69 de minute in teren, pierzand cu 4-6, 1-6.

"David a fost pur si simplu prea puternic. Nu am putut sa-i opun rezistenta", a declarat Pavel la sfarsitul finalei. "Sambata, in timpul semifinalei cu Haas, m-am dus la toaleta de cateva ori, pentru ca eram obosit si nu ma simteam foarte bine", a mai marturisit romanul. "Acest meci m-a terminat", a precizat Andrei, multumit totusi de performanta realizata.

Daca anul trecut el a pierdut in primul tur la MUnchen, in fata rusului Nikolai Davadenko, acum a castigat 24 de puncte ATP si un cec de 30.600 de dolari. Din pacate, a ratat BMW-ul Z4, in valoare de 40.000 de euro, cuvenit campionului. In urma turneului bavarez, Pavel a urcat sase pozitii in clasamentul ATP, pana pe locul 32, cu un total de 1.045 de puncte. El a acumulat si 4.093.296 de dolari castigati doar din tenis, dar contul se va mai rotunji cu siguranta, sezonul de zgura fiind de-abia la inceput.

Acum Andrei este deja la turneul de Masters Series de la Roma, unde astazi il va intalni in primul tur pe un alt argentinian de valoare, Guillermo Canas. In turul trei, el l-ar putea intalni pe celalalt roman de pe tablou, Victor Hanescu, venit din calificari. Anul trecut, Pavel a ajuns pana in sferturile de finala la Roma, unde a pierdut in fata spaniolului Carlos Moya, cel care ulterior avea sa castige competitia. La orizont se intrevede deja Roland Garros.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.