Sport 29 Iulie 2008 01:17
Televiziunea Romana va transmite, pe posturile TVR 1 si TVR 2, peste 320 de ore de "olimpiada", la care se vor adauga transmisiuni in reluare in cazul rezultatelor deosebite ale sportivilor romani, ajungand astfel la o medie de peste 16 ore de transmisiuni, zilnic
TVR 1 si TVR 2 vor acoperi 20 de discipline, transmise in direct, dintre cele 38 derulate la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, celelalte sporturi putand fi urmarite in rezumate zilnice.
Orele de transmisiuni in direct vor fi acoperite de unsprezece comentatori si reporteri trimisi la Beijing, acestia fiind Marian Olaianos, Mihnea Ionescu, Alina Alexoi, Dana Alexe, Dragos Bocanaciu, Cristian Mindru, Sorin Hobana, Narcis Selaru, Monica Bucur, Alexandru Roman si Andi Vilara.
Printr-un parteneriat incheiat intre TVR si SRR, alti sase comentatori din partea Radioului Public le vor sta alaturi: Catalin Cirnu, Bogdan Predescu, Razvan Tomescu, Adrian Soare, Adrian Fetecau si Octavian Vintila.
Emisiunea "Ziua olimpica", suport al transmisiunilor de la Beijing, va fi prezentata alternativ de Tudor Furdui, Roxana Popescu si Vlad Arhire. Emil Hossu-Longin, Dragos Stan, Mihaela Selaru, Dragos Cojocaru, Marius Mitran, Bogdan Tomulica vor fi, pe de alta parte, comentatorii TVR de la Bucuresti.
De asemenea, pe langa "Ziua olimpica", TVR a inclus in grila sa alte doua emisiuni care sa sustina transmisiunile sportive din perioada 8-24 august, "Agenda olimpica" si "Eroii Olimpiadei".
Pe langa acestea, TVR 1 difuzeaza, totodata, pana la inceperea JO 2008, emisiunea saptamanala "Cum se face un campion" prezentata de fosta gimnasta Andreea Raducan.
Tot la TVR 1, telespectatorii pot urmari "Beijing, gazda Jocurilor Olimpice, 2008", un documentar in sase episoade despre schimbarile pe care a trebuit sa le suporte capitala chineza pentru a putea gazdui in mod optim Jocurile Olimpice si alte programe, precum "Drumul spre Beijing" si "Succes Romania!".
TVR difuzeaza Jocurile Olimpice de vara incepand cu anul 1960 si a transmis, in total, 13 editii.
TVR detine drepturile de televizare a numeroase evenimente sportive importante la nivel european si mondial, cum ar fi Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, Formula 1 (sezoanele 2008-2010), meciurile echipei nationale de fotbal disputate in deplasare, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010, Liga Campionilor pentru perioada 2009-2012 (meciurile de marti si miercuri, rezumatele tuturor partidelor, semifinalele si finala), Cupa Confederatiilor la fotbal 2009, Jocurile Olimpice de Iarna 2010 din Canada (Vancouver), Campionatul Mondial de Fotbal, editiile 2010 si 2014, Jocurile Olimpice 2012 de la Londra si Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 din Rusia, de la Soci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.