Sport 28 Iulie 2008 00:04
In primul meci al noului sezon de Liga 1,Universitatea Craiova a bifat si primul succes in dauna echipei lui Ionut Popa

Inceputul celui de-al 3-lea an in prima liga,de la promovare a fost unul reusit(fapt caracteristic Universitatii),craiovenii reusind sa depaseasca cu 2-0 Poli Iasi.

"Leii din Banie", avand in dotare cel mai tanar lot din Liga 1 (aceasta arma cu 2 taisuri) au prestat un joc timid in primul mitan, incercand sa se acomodeze cu atmosfera de antrenament a stadionului "Extensiv",privat pentru 2 etape de accesul fanilor olteni. "Campioana unei mari iubiri" a ridicat treptat ritmul jocului pana in momentul cand echipa din Copou nu a mai putut tine pasul, astfel incat golul parea doar o chestiune de timp.Cu toate astea golul a evitat sa apara in prima jumatate.

Sa nu se inteleaga ca Universitatea a invins la pas,cum prognosticase "distratul'Ionut Popa, care prevestise in stilul sau caracteristic o infrangere a Politehnicii cu 0-15.Motive: Ziua slaba prinsa de Florin Costea,problemele medicale ale lui Woobay, absenta vulcanicului public de pe "Omblemenco" etc.

Repriza a2-a a avut o singura echipa in teren:Universitatea Craiova care profitand si de iesirea din dispozitivul iesean a pilonului de baza al devensivei, Bogdan Onut, nu a putut tine pasul cu ritmul impus de olteni. Poate ca 15-0 e utopic,dar daca"leii"ar fi invins la o diferenta de 4-5 goluri, nimeni nu ar fi avut ceva de comentat zicea si patronul Mititelu. Dovada acestei posibilitati sta in sumedenia de ocazii irosite ( deja o obisnuinta pentru Craiova) .

"Ce furori am facut ca am batut pe Iasi? Nu mai conteaza ce a fost anul trecut. Se incepe de la zero, toti pleaca cu sanse egale si nimic din ce a fost anul trecut nu ne poate ajuta anul asta. In primul rand m-au multumit cele 3 puncte. Echipa noastra a facut o pregatire buna. Era un meci foarte important pentru moral, care s-a jucat pe un stadion sinistru, pe caldura, si intalneam o echipa care se apara forarte bine. Am reusit sa spargem gheata, am avut si putina sansa. Una peste alta, a fost un debut fericit, si ne da sperante ca putem face mai mult decat sezonul trecut ", a declarat in exclusivitate pentru Sport Total FM, Adrian Mititelu.

"Minunea Blonda" a declarat citat de site-ul clubului, ca alb-albastrii au obtinut o victorie clara in fata Iasiului, dar ca importante sunt punctele in acest debut de sezon.

„Ma bucur mult ca Universitatea a obtinut astazi cele trei puncte si asta e cel mai important. Puteam castiga la un scor mult mai mare si cred ca nu s-ar fi mirat nimeni daca era 4 sau 5-0 pentru Universitatea Craiova. Sper ca Florin Costea si Andrei Prepelita sa nu fi suferit accidentari grave. Ionut Popa este probabil fericit, s-a terminat doar 2-0”.

La meci a asistat alta fosta glorie din Banie:Gheorghe Craioveanu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.