Sport 25 Iulie 2008 13:20
Ilie Nastase s-a prezentat, joi, la DNA, pentru a depune o plangere penala impotriva conducerii Clubului Vointa, care a obtinut in instanta anularea a doua hotarari de guvern prin care fundatia fostului tenismen a primit terenuri pentru construirea unei Academii de Tenis.
La iesirea de la DNA, Ilie Nastase a declarat ca procurorii i-au spus ca, daca nu invoca fapte de coruptie sau un prejudiciu, nu ar fi de competenta procurorilor anticoruptie acest caz.

In consecinta, Ilie Nastase a spus ca avocatii ar putea merge, saptamana viitoare, la Parchetul General.
Fostul tenismen a declarat, in noiembrie, ca va cere Agentia Nationale pentru Sport (ANS) sa faca un control la Clubul Vointa, dupa ce instanta a anulat doua hotarari de guvern prin care primise terenul pentru Academia de Tenis.

"Ne certam de opt ani de zile. Sunt sapte plangeri de la minister, de la stat, de la Guvern, de la fundatie si nu s-a avansat un singur dosar. Acum vreau sa ma duc la ANS, la domnul prim-ministru sau la corpul de control si sa ii rog sa faca un control, o investigatie si sa vada exact ce se intampla. Orice s-ar intampla, cu cine sunt in spate, nu ma intereseaza, eu pana mor, acest proiect il fac. Cu sotia mea il fac. Exista un fond care vrea sa intre si sa investeasca in Romania. Sunt foarte multe fonduri in Romania. E o tara care prospera. Pentru ei e ceva din care pot castiga", a declarat Ilie Nastase.

Fostul tenismen a sustinut ca Clubul Vointa nu ar fi avut nici un drept sa ceara in instanta anularea celor doua hotarari de guvern prin care fundatia lui a primit terenurile. El a mai afirmat ca situatia juridica neclara a terenului ii blocheaza proiectul prin care fi dorit sa construiasca acolo o Academie de Tenis.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 7 noiembrie, actiunea Clubului Vointa anuland o hotarare de guvern si constatand nelegalitatea alteia prin care Fundatia pentru Tenis "Academia Ilie Nastase" a primit de la Guvern, in folosinta gratuita, 63.000 metri patrati pe Soseaua Pipera.

Avocata Clubului Vointa, Ina Vintilescu, a sustinut in fata judecatorilor ca, la momentul emiterii Hotararii de Guvern din 1999, Fundatia fostului tenismen Ilie Nastase nici nu exista in realitate, fiind infiintata mai tarziu. "Fundatia pentru Tenis <<Academia Ilie Nastase>> a fost infiintata la data de 8 decembrie 1999 prin sentinta civila pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 si inregistrata in registrul national partea B - Fundatii la data de 13.03.2002. Avand in vedere data aparitiei HG 946 care este 15.11.1999 este evident ca Fundatia nu era subiect de drept", se arata in actiunea Clubului Vointa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.