Sport 24 Iulie 2008 19:17
Dubla campioana olimpica de la Sydney, Diana Mocanu, momentan antrenoare la un club din Braila, sustine ca nimeni din Federatia Romana de Natatie nu a mai cautat-o dupa succesul din 2000.

"Eu nu m-am ascuns. A venit cineva la Braila sa ma caute? Eu sunt la club, antrenez, invat copiii sa inoate. Nu a venit nimeni sa o caute pe Diana Mocanu. Atunci, dupa Olimpiada, toata lumea ma cunostea si imi era aproape, dar acum nu mai e asa", a declarat Diana Mocanu, citata de NewsIn.

Fosta sportiva a vorbit si despre performanta de la Sydney: "Toata lumea a spus ca am fost o surpriza. Nu e chiar asa. S-a uitat cineva in palmaresul meu? Daca ar fi facut-o cineva, atunci si-a fi dat seama ca totul a mers intr-un mod progresiv, iar cele doua titluri olimpice de la Sydney au fost muncite mult".

Diana Mocanu a explicat si ce a facut-o sa se retraga: "Nu pot spune ca a fost un singur motiv. Eram deja de la varsta de noua ani in competitii si am dorit o pauza de un an dupa Sydney. Au mai fost si unele probleme cu antrenoarea, pe care am schimbat-o, dar nu a mai fost la fel".

La virsta de 16 ani, Diana Mocanu a cucerit doua medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, la 100 de metri spate si 200 de metri spate. Braileanca a cucerit si un titlu mondial in 2001, la Fukuoka, la 200 de metri spate.

Inaintea acestor performante, Diana Mocanu, castigat medalia de bronz in 1999 la CE de la Istanbul si trei medalii de argint si una de bronz la CE de la Helsinki, in 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.