DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Teia Sponte sustine, in actiunea depusa la instanta, ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.

Totusi, avocatul lui Teia Sponte, Catalin Dancu, a explicat, pe 15 iulie, ca "actiunea in instanta a devenit inadmisibila din cauza deciziei 57/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a intrat in vigoare in anul 2008, conform careia orice plangere impotriva masurilor asiguratorii luate de anchetatori se poate face in faza de urmarire penala numai in fata procurorilor si nu a judecatorilor. Aceasta decizie a Curtii Supreme a fost publicata dupa ce am intentat acest proces si de aceea nu stiam de ea", a adaugat avocatul lui Teia Sponte.