Sport 23 Iulie 2008 13:16
Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins azi ca inadminsibila actiunea vicepresedintelui Steaua, Teia Sponte, prin care acesta cere ridicarea sechestrului asigurator pe suma de 1,7 milioane de euro cu care, potrivit procurorilor, Gigi Becali ar fi trebuit sa ii premieze pe jucatorii U Cluj.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Teia Sponte sustine, in actiunea depusa la instanta, ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.

Totusi, avocatul lui Teia Sponte, Catalin Dancu, a explicat, pe 15 iulie, ca "actiunea in instanta a devenit inadmisibila din cauza deciziei 57/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a intrat in vigoare in anul 2008, conform careia orice plangere impotriva masurilor asiguratorii luate de anchetatori se poate face in faza de urmarire penala numai in fata procurorilor si nu a judecatorilor. Aceasta decizie a Curtii Supreme a fost publicata dupa ce am intentat acest proces si de aceea nu stiam de ea", a adaugat avocatul lui Teia Sponte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.