Sport 23 Iulie 2008 12:22
Fosta atleta americana Marion Jones, care in luna martie a fost inchisa pentru sase luni pentru ca a mintit autoritatile in privinta consumului de substante dopante, a depus o cerere in care il roaga pe presedintele SUA, George Bush, sa o ajute sa iasa din inchisoare, informeaza New York Times, potrivit NewsIn.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a confirmat ca printre cererile de schimbare a pedepsei se regaseste si una facuta de fosta atleta Marion Jones, dar nu mentioneaza daca aceasta solicita gratierea sau comutarea pedepsei. Gratierea este un act oficial prin care condamnatul este iertat, in timp ce comutarea inseamna o reducere a pedepsei.

Cererile facute de condamnati sunt revizuite de Departamentul de Justitie, care face recomandari presedintelui Statelor Unite. Institutia nu a oferit alte detalii legate de momentul in care Marion Jones a depus aceasta cerere.

In varsta de 32 de ani, Marion Jones a fost condamnata in luna martie la sase luni de inchisoare pentru ca a mintit anchetatorii federali in mai multe randuri. Prima oara in 2003, in ancheta cazului Balco, denumit dupa laboratorul care furniza substante anabolizante mai multor sportivi, iar mai apoi, in 2006, in privinta fraudelor bancare in care era implicat fostul sau sot, Tim Montgomery.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.