"A fost un sezon deosebit de dificil. Suntem cinci oameni in federatie. Nu stim cine s-ar descurca cu cinci oameni sa organizeze doua campionate mondiale, cum am avut noi la Bucuresti, sa tina patru echipe nationale, patinoarul asta si multe altele."

Asa a inceput Marian Negoita, presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, conferinta de presa de la Patinoarul Mihai Flamaropol, in care conducerea FRHG a incercat sa explice cauzele retrogradarii echipei nationale in a treia grupa valorica a Campionatului Mondial. Motivele prestatiei tricolorilor de la Mondialele din Olanda, cand Romania a pierdut toate cele cinci meciuri disputate, sunt din punctul de vedere al federalilor mai multe. "In primul rand, lipsa jucatorilor pentru echipa nationala de seniori", a declarat antrenorul Daniel Herlea, care s-a vazut nevoit sa lucreze doar cu 21 de jucatori, fata de 40, cati ceruse in pregatire.

In afara faptului ca baza de selectie nu este una multumitoare, jucatorii promitatori care vin din urma putand fi numarati pe degete, lui Herlea i-au lipsit la turneul din Olanda noua jucatori titulari: "Unii n-au putut sa vina din motive personale, altii din motive medicale, sau altii, nelasati de la club". Astfel, cu doar 3 fundasi de meserie in formatie, el a fost nevoit deseori sa improvizeze.

Antrenorul reprezentativei s-a aratat nemultumit de atitudinea lui Janos Kurko, patronul echipelor HC Miercurea Ciuc si HC Csickszereda. "A cautat mereu scandal cu federatia, nu a lasat jucatorii sa vina la reprezentativele de seniori si juniori. Cand acestia au venit totusi, erau montati impotriva federatiei si nu aveau pofta sa joace pentru echipa nationala. Daca eu vorbesc acasa tot timpul negativ despre scoala la care este copilul meu, atunci normal ca el nu se mai duce cu placere la cursuri", a explicat Herlea.

El a a adaugat ca, daca va avea liniste, va reusi anul viitor sa aduca reprezentativa de seniori inapoi in grupa a doua valorica. Inca un motiv al rezultatelor care au dus la retrogradare este faptul ca jucatorii au venit de la cluburi slab pregatiti atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.

Medicul lotului a declarat ca, din cei 21 de jucatori ai lotului, 18 au facut, inainte de plecarea spre Olanda, teste la Institutul National de Medicina Sportiva. S-a dovedit ca nici unul nu era intr-o stare fizica foarte buna, toate rezultatele aratand o capacitate de efort scazuta. "Asta si din cauza ca la cluburi nu fac prea multe antrenamente", a spus medicul. "In meciuri, Stoiculescu, care are aproape doi metri si este prin definitie un jucator de forta, cadea de pe patine la niste tampoane facute de adversari mult mai firavi", a povestit Marian Negoita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.