Sport 21 Iulie 2008 15:27
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sambata, ca Romania a avut o prestatie medie la EURO 2008 si a precizat ca si in cazul in care elevii lui Victor Piturca ar fi castigat turneul final, tot existau voci care sa conteste evolutia lor

"Si daca am fi castigat Campionatul European, tot existau intrigi sau controverse. Pot sa spun ca meciul cu Italia a fost catalogat in primele cinci de la turneul final, deci ceva tot a ramas in urma Romaniei. Nu cred ca Victor Piturca a gresit foarte mult, insa m-a nemultumit evolutia din ultimul meci, cel cu Olanda. Trebuia sa atacam", a spus Mircea Sandu la Realitatea TV.

Mai mult, presedinlele Federatiei a precizat ca Marica ar fi trebuit folosit in intalnirea cu Olanda: "Marica merita sa joace cu Olanda. Acum a explodat in amicale. Asteptam o crestere a echipei noastre dupa primele doua jocuri. Una peste alta, am avut o prestatie medie la Campionatul European".

Echipa nationala a Romaniei a terminat pe locul al treilea in Gupa C a Campionatului European, inregistrand doua egaluri, 0-0 cu Franta si 1-1 cu Italia, si o infrangere, 0-2 contra Olandei.

Mircea Sandu a comentat si scandalul pe care l-a avut cu patronul Stelei, Gigi Becali, dupa ce CAF a anulat deciziile luate in cazul "Valiza" de Comisia de Disciplina si Comisia de Apel: "Trebuie sa intelegem ca legile sunt facute pentru a fi respectate. Cand un oficial sau un club greseste, trebuie sa fie sanctionat. Daca iti dau un leu ca sa joci corect, maine s-ar putea sa-ti dau o suta de lei ca sa joci pentru mine, iar acest lucru nu e corect".

Presedintele FRF a incheiat spunand ca Romania este obligata sa castige primele doua meciuri din preliminariile CM 2010: "Trebuie sa avem sase puncte obligatoriu din primele doua intalniri, cu Lituania si Insulele Feroe. Daca nu le luam, nu avem ce cauta acolo".

Romania se afla in Grupa a 7-a a preliminariile CM 2010, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.