"Si daca am fi castigat Campionatul European, tot existau intrigi sau controverse. Pot sa spun ca meciul cu Italia a fost catalogat in primele cinci de la turneul final, deci ceva tot a ramas in urma Romaniei. Nu cred ca Victor Piturca a gresit foarte mult, insa m-a nemultumit evolutia din ultimul meci, cel cu Olanda. Trebuia sa atacam", a spus Mircea Sandu la Realitatea TV.

Mai mult, presedinlele Federatiei a precizat ca Marica ar fi trebuit folosit in intalnirea cu Olanda: "Marica merita sa joace cu Olanda. Acum a explodat in amicale. Asteptam o crestere a echipei noastre dupa primele doua jocuri. Una peste alta, am avut o prestatie medie la Campionatul European".

Echipa nationala a Romaniei a terminat pe locul al treilea in Gupa C a Campionatului European, inregistrand doua egaluri, 0-0 cu Franta si 1-1 cu Italia, si o infrangere, 0-2 contra Olandei.

Mircea Sandu a comentat si scandalul pe care l-a avut cu patronul Stelei, Gigi Becali, dupa ce CAF a anulat deciziile luate in cazul "Valiza" de Comisia de Disciplina si Comisia de Apel: "Trebuie sa intelegem ca legile sunt facute pentru a fi respectate. Cand un oficial sau un club greseste, trebuie sa fie sanctionat. Daca iti dau un leu ca sa joci corect, maine s-ar putea sa-ti dau o suta de lei ca sa joci pentru mine, iar acest lucru nu e corect".

Presedintele FRF a incheiat spunand ca Romania este obligata sa castige primele doua meciuri din preliminariile CM 2010: "Trebuie sa avem sase puncte obligatoriu din primele doua intalniri, cu Lituania si Insulele Feroe. Daca nu le luam, nu avem ce cauta acolo".

Romania se afla in Grupa a 7-a a preliminariile CM 2010, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe.