Sport 18 Iulie 2008 04:18
Ionut Lupescu a declarat ca obiectivul FRF pentru echipa nationala in primele trei meciuri din preliminariile CM 2010 vizeaza obtinerea a cel putin 7 puncte in confruntarile din toamna cu Lituania, Insulele Feroe si Franta.
In privinta cooptarii unor noi jucatori de catre antrenorul Victor Piturca, directorul FRF a mentionat ca “usile nationalei raman deschise pentru cei mai in forma”, exprimandu-si convingerea ca tehnicianul va avea de unde sa aleaga. Lupescu si-a manifestat, totodata, ingrijorarea pentru cresterea cu 20% a procentului fotbalistilor straini transferati in ultimul an in prima Liga. “E un procent alarmant, tinand seama ca in Franta, Germania sau Italia variaza intre 33 si 75%, cifre la care s-a ajuns dupa 10 ani. Acest aspect este ingrijorator pentru campionatul nostru, unde o echipa cum este CFR Cluj nu poate propune multi jucatori pentru nationala. De aceea, sustinem regula impusa de FIFA, care prevede folosirea a sase jucatori autohtoni si cinci straini intr-o echipa. Daca nu facem astfel, viitorul tinerilor fotbalisti va fi sumbru”, a conchis oficialul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.