Sport 18 Iulie 2008 03:28
Proiectul de revitalizare a baschetului romanesc – bazat pe cresterea viitorilor jucatori ai nationalei de seniori de la varsta junioratului – demarat in urma cu trei ani de Carmen Tocala, de curand aleasa in fruntea forului de specialitate, se afla in plina desfasurare.
Cel mai reusit "produs" se pare ca este echipa masculina U 20, adica team-ul alcatuit din jucatori nascuti in 1988, sub 20 de ani, care in urma cu doi ani – la vremea aceea U 18 – a reusit sa califice Romania in prima divizie valorica a Europei, la respectivul nivel de varsta, dupa ce a castigat turneul continental divizionar secund.

Acum, nationala U 20 a Romaniei, considerata o generatie de aur a baschetului romanesc, va incearca sa reediteze performanta din 2006 in cadrul Diviziei B a Campionatelor Europene rezervate generatiei "sub 20 de ani" (Under 20), care urmeaza a se disputa la Targu-Mures in perioada 1-10 august.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.