Sport 18 Iulie 2008 03:14
Cu o saptamana inainte de prima etapa a noului campionat, CFR, Rapid si Steaua par cele mai tari echipe ale Ligii I. Dinamo inca este o enigma, dar nu trebuie neglijata.

Liga I este o cursa in care se poate paria pe aceiasi cai ca in sezonul trecut. Campioana CFR Cluj este favorita si in aceasta editie, dar schimbarile de la celelalte echipe cu sanse la titlu fac din Rapid cel mai de temut adversar al ardelenilor. Clujul, pe langa calitatea transferurilor, are avantajul de a le fi facut imediat dupa terminarea editiei trecute, astfel incat noii jucatori au intrat in programul de pregatire inca din prima zi.

Pereira, Prette, Alcantara si Oberman s-au obisnuit cu noii lor colegi, chiar daca in cazul uruguayanului a mai fost vorba despre o intarziere de cateva zile.

Andone a fost pragmatic si a eliminat rapid jucatorii de care nu a fost multumit: Dorsin a plecat in Rusia, iar Fabbiani este liber sa se duca la orice echipa c
are plateste pentru el 1,5 milioane de euro.

Este asteptat sa ajunga la echipa si Yssouf Kone, de la Rosenborg, un atacant care poate rezolva multe dintre problemele lui Andone generate de ratarile exasperante din meciurile amicale ale verii. Fara post pe care sa aiba cel putin o solutie de valoare si concurenta de calitate, CFR arata bine si, in plus, are experienta unei lupte dure si murdare pentru titlu. Este de asteptat ca echipa sa nu faca mare lucru in Champions League, situatie in care, dupa primele meciuri, va trece aceasta competitie pe planul doi si se va concentra pe campionat.

De sub turbanul lui Taher au iesit, in aceasta pauza, destule idei bune, iar din buzunarul arabului mai multi bani decat a dat Copos in cinci ani petrecuti la Rapid. In plus, nou-venit in fotbal, Taher are dezinhibarea novicelui si nonconformismul afaceristului de succes care nu agreeaza toanele angajatilor. Si Copos a incercat un comportament similar in trecut, dar cu cine nu trebuia. Razvan Lucescu, si fara prea multe pretentii, si performant, a avut de suferit la Rapid si a plecat. Taher a ales pentru instaurarea dictaturii sale o tinta valoroasa, Coman, si mana forte a arabului a sfaramat orice opozitie.

Circuitul este dificil si spectaculos, iar cum pilotii ieseau pe capete in decor - in virajul Südkurve - inca dinainte de noile reguli, care interzic controlul tractiunii, Grand Prix-ul Germaniei, de duminica (ora 15.00, TVR 1), se anunta foarte spectaculos.

Este a zecea etapa dintre cele 18 ale sezonului de Formula 1, iar lucrurile sunt departe de a fi lamurite, primii patru piloti din fruntea clasamentului general fiind despartiti de doar doua puncte. Mai mult, Lewis Hamilton (McLaren), Felipe Massa si Kimi Raikkonen (ambii Ferrari) au acelasi numar de puncte, 48, ei fiind urmati indeaproape, cu 46, de polonezul Robert Kubica (BMW).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.