Sport 17 Iulie 2008 03:06
Baschetbalistele junioare romance, care au participat in luna iunie la doua turnee amicale in vestul Europei, au fost victimele unor discriminari in Franta si in Italia, a declarat presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala
Organizatorii turneului din Franta, desfasurat in apropierea orasului Lille, s-au angajat sa asigure cazarea echipelor participante. Singura formatie care nu a stat la hotel a fost cea a Romaniei, impartita pe la diverse familii de romani. Motivul invocat de organizatori a fost acela de a evita eventuale incidente care ar fi putut aparea in cazul in care echipa Romaniei ar fi stat impreuna la un hotel din oras si ar fi atras astfel atentia conationalilor stabiliti in zona, a explicat Carmen Tocala.

Oficialul FRB a adaugat ca este pentru prima data cand o echipa de baschet beneficiaza de un astfel de tratament. "Am decis sa instiintam printr-o scrisoare Ministerul Afacerilor Externe, pentru ca nu este normal ceea ce s-a intamplat. Trebuie sa facem ceva sa imbunatatim imaginea Romaniei in strainatate, pentru ca toti avem de suferit", a mentionat presedintele FRB.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.