"Suntem doua tari, dar trebuie sa fim o echipa unita si sa depasim toate obstacolele pe care le vom intalni in drumul spre EURO 2012", a spus premierul Ucrainei, Yulia Timoscenko, in cadrul unei conferinte de presa pe care a organizat-o impreuna cu prim-ministrul polonez Donald Tusk.

Luna trecuta, presedintele UEFA, Michel Platini, a afirmat ca Polonia si Ucraina risca sa piarda dreptul de organizare a Campionatului European din 2012 in cazul in care stadioanele nu sunt pregatite la timp. El a afirmat ca UEFA va lua o decizie finala in cadrul unei intalniri programate in Franta, la sfarsitul lunii septembrie.

Cele doua tari trebuie sa construiasca sau sa renoveze stadioane, drumuri, hoteluri, iar infrastructura este principala problema pe care organizatorii au intalnit-o.

"Suntem constienti ca unele tari sunt interesate sa nu reusim, de aceea trebuie sa avem o mai buna coordonare si solidaritate in actiunile noastre", a explicat Tusk.

Meciurile trebuie sa fie organizate in opt orase: Varsovia, Poznan, Wroclaw, Gdans, toate in Polonia, si Kiev, Donetk, Lviv si Dnepropetrovsk, in Ucraina. Oficialii polonezi au afirmat ca ei pot organiza partide si in sase orase, in loc de patru.