Sport 14 Iulie 2008 15:11
Presedintele forului european de fotbal, Michel Platini, a propus in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu mai multi ministri europeni, interzicerea in Europa a transferurilor de jucatori minori, informeaza presa franceza de duminica

Platini a participat sambata la o intalnire a 27 de ministri ai tarilor membre ale Uniunii Europene, unde a mentionat necesitatea unor noi reguli in privinta liberei circulatii a jucatorilor, pentru o mai buna protectie a minorilor si a cluburilor unde acestia au fost formati, relateaza NewsIn.

"Le-am transmis un memorandum in 16 puncte, iar in acel document am explicat ca astept ca politica sa apere importanta sportului in societate. Politica nu a dat atentie acestui aspect, iar sportul nu mai este la fel ca acum 40 de ani. Europa ne poate ajuta sa gasim modalitatile prin care sa eliminam anumite abuzuri", a explicat Platini intr-un interviu pentru publicatia Ouest-France.

Presedintele UEFA a adaugat ca s-a referit la sporturi in general, dar in special la fotbal. "Nu mai putem permite ca un jucator de la Rennes sau Brest, in varsta de 14-15 ani, sa fie cumparat de un club bogat din Anglia sau Italia. Nu este logic. Nu formam jucatori ca sa-i vindem, ci pentru ca ei sa joace. Trebuie sa existe o regula care sa interzica transferul jucatorilor care sunt minori, iar cluburile trebuie sa joace un rol important in formarea lor", a declarat oficialul UEFA.

El a mai precizat ca in acest moment in fotbalul european exista o problema legata de cluburile prea bogate, iar in cazul in care acestea nu sunt de acord cu unele decizii pot sa-si formeze o liga privata, iar din acest motiv vrea ca totul sa fie specificat in lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.