La Kiev s-au incheiat ieri Campionatele Europene de scrima, competitie in cadrul careia delegatia Romaniei a reusit sa puna mana si pe o medalie de aur, pe langa un argint si un bronz. Nationala feminina de spada, compusa din Ana Maria Branza, Iuliana Meceseanu, Iuliana Iordachioiu si Simona Alexandru, a cucerit miercuri seara titlul continental.

In finala, tricolorele s-au impus categoric, scor 43-34, in fata Germaniei, considerata marea favorita la obtinerea laurilor, mai ales datorita prezentei Brittei Heidemann, campioana mondiala „en titre“ si lider al clasamentului mondial. In probele individuale de la Europenele de scrima, Ana Maria Branza a intrat in posesia argintului in proba de spada, in timp ce Mihai Covaliu a luat bronzul la sabie.

Ana Maria Branza, un „muschetar“ de baza
In varsta de 23 de ani, Ana Maria Branza, lidera tricolorilor, va avea ocazia sa-si arate maiestria si la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar numai in proba individuala, concursul de spada pe echipe nefiind inclus in programul Olimpiadei. Invinsa in finala de Adrienn Hormay, scor 15-10, romanca nu va putea s-o intalneasca pe unguroaica la Olimpiada, aceasta nefiind calificata!