"Dawson a refuzat sa boxeze cu Diaconu, astfel Adrian va deveni campion mondial. El nu a refuzat pentru ca meciul urma sa aiba loc in Romania, doar ca nu a vrut sa se bata cu Adrian", a afirmat Rudel Obreja.

Presedintele FRBox a mai adaugat ca urmatorul meci al lui Diaconu, de aparare a titlului, ar trebui sa fie organizat in Romania: "Noi pornim cu prima sansa pentru gala din toamna anului 2008, in care Adrian Diaconu isi va apara titlul mondial. Numai daca nu vom avea bani si o sala in care sa fie gazduit evenimentul, atunci vom pierde aceasta oportunitate".

Pugilistul roman Adrian Diaconu a castigat pe 19 aprilie titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce a trecut, la puncte, de americanul Chris Henry, intr-un meci disputat in Sala Polivalenta din Bucuresti, in cadrul galei "Invincibilii".

Pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte in fata lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, si si-a pastrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma sa si-l apere in fata romanului Adrian Diaconu.