Sport 9 Iulie 2008 17:28
GSP TV a primit aprobarea Consiliului National al Audiovizualului pentru transmiterea programelor GSP TV 2, 3 si 4, doar pentru perioada desfasurarii meciurilor din Liga I, pentru a putea transmite, in direct, toate cele patru meciuri din etapa care vor fi programate la aceeasi ora, relateaza NewsIn.

Postul Antena 1, alaturi de operatorul de cablu RCS&RDS, a castigat pe 31 martie licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I in urmatoarele trei sezoane si care vizeaza sezoanele 2008/2009, 2009/2010 si 2010/2011.

Cea mai mare parte a meciurilor vor fi difuzate de televiziunea GSP TV, detinuta de trustul Intact, care ar putea fi lansata pe 25 iulie. In contractul GSP TV cu Liga Profesionista de Fotbal exista obligativitatea de a transmite 7 din 9 meciuri pe etapa, din care 4 sunt la aceeasi ora. Luand in calcul noua formula de transmitere a 4 meciuri simultan, Mircea Toader, reprezentantul trustului Intact la conferinta CNA, a solicitat acestora extinderea licentei GSP TV, crearea unor "clone" al canalului GSP TV si anume GSP TV2, GSP TV3 si GSP TV4.

"Avand in vedere dificultatile aparute in a ne respecta obligatiile de achizitie a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1, dar mai ales din dorinta de a le oferi telespectatorilor optiuni multiple in conditiile de disputare simultana a 4 meciuri in fiecare seara, cerem sa ne permiteti ca in cadrul aceleiasi licente GSP TV sa ridicam patru meciuri pe satelit si sa le coboram lasand la latitudinea fiecarui cablist sa le preia. Astfel, pe durata a doua ore, in loc de un canal o sa fim patru ", a declarat Mircea Toader membrilor CNA.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu a precizat ca, in conditiile in care nu este vorba despre patru canale distincte, Consiliul va fi de acord cu solicitarea SC Camina Trust SRL Bucuresti numai pe perioada meciurilor respective.

"Canalul este licentiat sa dea toate meciurile, fiind la aceeasi ora nu poate sa le dea in conditiile de contract. Interesul public e sa poata fi vazute toate meciurile. Daca operam strict in conditiile de licenta, fara sa modificam licenta propriu-zisa, nu sunt patru canale, este tot unul, este in regula numai daca e pe perioada meciului respectiv", a spus Rasvan Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.