Bucuria starnita de performanta Turciei la Euro a fost umbrita sambata. Aflat in faimoasa statiune Bodrum, unde lua pranzul cu Fatih Terim, presedintele Federatiei de Fotbal din Turcia, Hasan Dogan, a suferit un stop cardiac.

Oficialul a fost transportat de urgenta la spitalul din orasul turc, unde medicii au incercat timp de 90 de minute sa-l resusciteze, insa fara succes.

Euforic dupa Euro
Dogan, care era casatorit si avea doi copii, venea dupa doua succese ca presedinte al forului turc. La scurt timp dupa ce Turcia a jucat semifinalele Euro 2008, fiind eliminata greu de Germania (3-2), Dogan a reusit sa-l convinga pe selectionerul Terim sa revina asupra deciziei de a parasi nationala. Conform presei de la Istanbul, Dogan si Terim discutau in timpul intrunirii despre o revitalizare a fotbalului turc.

Prieten cu Lucescu
Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, s-a numarat printre preferatii lui Dogan. La numirea sa in functia de presedinte al FFT, in februarie, turcul a incercat sa-l aduca pe Lucescu la nationala, insa nu a reusit sa-l convinga pe acesta sa renunte la echipa din Donetk. Fost membru in conducerea clubului Besiktas, cu care Lucescu a luat titlul in 2003, Dogan a avut o relatie foarte buna cu tehnicianul roman.