Cele mai putine goluri, cele mai putine suturi la poarta si cele mai putine cornere obtinute sunt „performantele" nationalei lui Piturca la turneul final.

Echipa nationala a Romaniei s-a remarcat la Campionatul European printr-o serie de contraperformante. Desi a obtinut doua remize in fata finalistelor Mondialului de acum doi ani, Italia si Franta, selectionata tricolora a terminat campionatul printre codase.

Echipa condusa de Victor Piturca se afla printre formatiile de la Campionatul European care au marcat cele mai putine goluri, printre cele care au tras cele mai putine suturi la poarta si este echipa care a beneficiat de cele mai putine cornere, conform unei statistici publicate de site-ul competitiei.

La aceste capitole deloc de invidiat, Romania se afla alaturi de selectionate cu pretentii, precum vicecampioana mondiala Franta sau campioana europeana din 2004, Grecia. Selectionata tricolora a ocupat locul 12 la finalul acestui turneu, cu doua puncte acumulate, depasind astfel Franta, Austria, Polonia si Grecia.