Sport 30 Iunie 2008 04:10
Sandra Izbasa, lidera echipei feminine de gimnastica, s-a accidentat la glezna in cea de-a doua zi a Nationalelor de la Ploiesti si a fost menajata in finalele pe aparate

Cu sase saptamani inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing, Sandra Izbasa, liderul echipei feminine de gimnastica a Romaniei, i-a provocat mari emotii antrenorului Nicolae Forminte. In cea de-a doua zi a Campionatelor Nationale de la Ploiesti, campioana europeana s-a accidentat la glezna, chiar in timp ce efectua incalzirea la sarituri, primul aparat la care urma sa evolueze. Imediat, stelista a fost dusa de tatal sau (n.r. - asistent medical de profesie) la Bucuresti pentru a i se efectua o radiografie. „S-a fortat un pic, a fost insa doar o sperietura. A efectuat radiografia si nu e nimic grav.

Ea nu a mai concurat insa, am dorit sa o protejam“, a spus presedintele FRG, Adrian Stoica.
In absenta Sandrei Izbasa, care a mai avut in trecut probleme la glezna, dar si a tinerei Anamaria Tamarjan, menajata in acest concurs, Steliana Nistor nu a avut practic rivala in intrecerea de la individual compus. Intre doua probe de bacalaureat, sibianca a cucerit titlul de campioana nationala absoluta, cu un punctaj de 61,900, devansandu-le pe Andreea Grigore (locul 2), 59,550 puncte, si Andreea Acatrinei (locul 3), 58,975 puncte.

La masculin, primul loc al podiumului a fost ocupat de dinamovistul Razvan Selariu, cu 89,700, acesta devansandu-i pe Flavius Koczi si pe Adrian Bucur. Dupa o absenta indelungata, Marian Dragulescu a revenit in competitii cu ocazia intrecerii pe echipe din cadrul Nationalelor Romaniei. Marocanul a evoluat la trei aparate, bara fixa, sol si sarituri, la ultimul dintre acestea obtinand cea mai mare nota din concurs, 16,700. La capitolul reveniri si-a inscris numele si Cerasela Patrascu, gimnasta accidentata la Europenele de la Amsterdam. Patrascu a lucrat la numai doua aparate, paralele si barna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.