Sport 30 Iunie 2008 03:59
Ibericii s-au impus cu 1-0 singurul gol fiind inscris in minutul 33 de Fernando Torres. David Villa a ramas golgeterul turneului final cu 4 reusite, desi nu a jucat in finala de duminica seara

Germania a jucat putin fotbal in finala Euro 2008 cu Spania, a avut o singura ocazie de gol si a pierdut. Probabil ca si-ar fi dorit mai mult, dar nu s-a putut pentru ca Spania, putin timida in primele minute, a luat jocul in stapanire de prin minutul 15 si l-a dominat pana la finalul meciului cu aceeasi autoritate cu care a dominat acest turneu final.

Singurul gol al finalei a fost marcat in minutul 33 de Fernando Torres, atacantul celor de la Liverpool care a speculat perfect o neintelegere intre portarul Lehmann si Lahm si a trimis o scarita superba pentru un gol cat un titlu european.

Nici la 0-1 nemtii nu au fost mai periculosi in atac, nu au mai trimis mingea niciodata pe spatiul portii iar in aceste conditii nu puteau emite nici o pretentie. Spania este noua campiona europeana la fotbal dupa o asteptare de 44 de ani, David Villa este golgeter la Euro 2008 cu 4 goluri iar antrenorul ibericilor, Luis Aragones, este la 69 de ani si 338 de zile cel mai batran antrenor care a castigat un titlu european.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.