Sport 28 Iunie 2008 15:52
Medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, Gabriela Szabo a primit, vineri, "Colanul de Aur" din partea Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, pentru intreaga activitate sportiva, informeaza NewsIn.

"Acest trofeu vrea sa atraga atentia ca acesti oameni au ramas dedicati sportului si dupa incheierea carierei. Gabi Szabo se implica in sprijinirea tinerelor talente, si pentru tot ceea ce a facut si tot ceea ce face ii acord acest trofeu", a declarat, presedintele COSR, Octavian Morariu, cel care i-a inmanat "Colanul de Aur" fostei atlete.

Aceasta distinctie a mai fost acordata de COSR unor personalitati ca Iolanda Balas, Mariana Bitang sau Octavian Belu.

Gabriela Szabo a afirmat dupa ce a primit trofeul ca aceste momente i-au readus aminte de inceputurile carierei sportive: "Sunt emotionata. Chiar azi cand venea spre Federatie m-au napadit amintirile. Cum am inceput, cum am ridicat in picioare mii de oameni, cum fiecare a vrut sa ma atinga dupa ce am cucerit titlul olimpic. Eu nu am constientizat sacrificiile in cariera mea, mi-a placut ceea ce am facut".

Szabo (32 de ani) s-a retras din viata sportiva in luna mai a anului 2005. A fost medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, la proba de 5.000 de metri, si argint, la 1.500 de metri. De asemenea a fost de trei ori campioana mondiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.