"Am avut sedinta Comitetului Executiv si am stabilit delegatia care va merge la Jocurile Olimpice. Vor fi in total 158 de persoane, dintre care 105 sunt sportivii. Obiectivul la medalii este cu doua cifre. Plecarea este programata pe 27 iulie, iar singura echipa care va veni mai tarziu este cea de handbal, care va ajunge la Beijing pe 2 august", a explicat Octavian Morariu.

Presedintele COSR a mai spus ca s-a aprobat rezerva pentru echipa de handbal, alaturi de care va mai merge in China si rezerva de la gimnastica, dar si un sparring-partner pentru reprezentanta Romaniei la judo, Alina Dumitru. Cele trei sportive nu vor avea voie sa stea in satul olimpic si sa se antreneze acolo.
De asemenea, oficialul COSR a mai vorbit si despre directivele date de CIO pentru delegatiile oficiale: "Am primit si noi, si Agentia Nationala pentru Sport, de la CIO o recomandare in care ni s-a spus sa nu avem in delegatii niciun fost sportiv dopat, sub nicio alta titulatura".

Referitor la testele anti-doping, Octavian Morariu a spus ca in ultimele trei luni s-au facut asemenea controale: "Nu pot spune cand si cum, sunt teste surpriza. Oricum toti sportivii, antrenorii si doctorii vor semna angajamente cu COSR legat de sponsori, de tinuta, de sanatate".

Morariu a dezvaluit care este sportiva cu cele mai mari sanse la aurul olimpic, in opinia sa: "Cand spun medalie de aur ma gandesc la Alina Dumitru, ea este cea care o poate cuceri".

Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de la Beijing la 15 ramuri sportive: atletism (20), box (2), canotaj (13), gimnastica (12), haltere (5), handbal (14), judo (2), kaiac-canoe (5), lupte (8), natatie (8), scrima (5), tenis (2), tenis de masa (4), tir (4), tir cu arcul (1).