Sport 27 Iunie 2008 03:37
Gigi Becali a anuntat ca Dica va pleca la Catania pentru doua milioane de euro, in timp ce la CFR Cluj a fost legitimat Kone din Coasta de Fildes

Mitul portilor inchise in Ghencea pentru fotbalistii cu dor de duca in strainatate s-a prabusit joi. Gigi Becali a confirmat joi, peste capul verilor impresari, ca Nicolae Dica va fi transferat la gruparea italiana Catania Calcio, unde antrenor este fostul tehnician stelist Walter Zenga, in schimbul sumei de doua milioane de euro.
„Dica sigur merge la Catania, transferul e ca si facut. Am inteles ca Dica va avea un contract de 350.000-400.000 de euro“, a spus patronul Stelei. Fotbalistul care a bifat toate cele trei meciuri ale Romaniei la Euro 2008 nu va mai ajunge sambata in cantonamentul echipei Steaua din Austria, ci va merge la Catania, pentru a efectua vizita medicala si pentru a semna contractul.

Dica (28 de ani) a adunat la Steaua 125 de meciuri si 54 de goluri in Liga I, 46 de meciuri si 14 goluri in cupele europene.

CFR Cluj, in schimb, continua sa achizitioneze jucatori de la Rosenborg, chiar daca implanturile anterioare nu s-au dovedit chiar cele mai bune. Oficialii ardeleni au anuntat ca Yssouf Kone, originar din Coasta de Fildes, a semnat in schimbul a 600.000 de euro un contract pe patru sezoane cu CFR Cluj si se va alatura lotului pregatit de Ioan Andone la finalul lunii iulie.

„Este extraordinar, a marcat peste 20 de goluri in ultimul an, a inscris de trei ori pentru echipa nationala a Burkinei Faso luna aceasta. Suntem siguri ca am realizat un transfer important“, a spus Razvan Zamfir, directorul executiv al CFR, adaugand ca acesta ar putea fi ultimul transfer efectuat de campioana in aceasta vara. Kone va putea fi folosit de CFR in grupele Ligii Campionilor chiar daca va juca pentru Rosenborg in Cupa UEFA Intertoto, pentru ca UEFA interzice aceasta practica doar in cazul in care fotbalistul respectiv evolueaza in Cupa UEFA sau Liga Campionilor iar apoi se transfera la o alta echipa angrenata intr-una dintre competitii. Vineri era asteptat in cantonamentul din Austria si argentinianul Gustavo Oberman, achizitionat la randul sau in aceasta saptamana de CFR de la Argentinos Juniors.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.