Pentru noua antrenori finalul Campionatului European reprezinta si sfarsitul perioadei petrecute la carma unor reprezentative. Pe lista se afla si selectionerii echipelor-gazda, Jakob Kuhn (Elvetia) si Josef Hickersberger (Austria). Cele doua formatii nu au reusit sa profite de avantajul atribuit de faptul ca au evoluat in fata
propriilor suporteri, fiind eliminate inca din faza grupelor. Kuhn a anuntat inca dinainte de startul Euro 2008 ca se va retrage din activitate, iar locul lasat vacant va fi ocupat de catre Ottmar Hitzfeld.

Experienta pe banca nationalei s-a incheiat si pentru Karel Bruckner, reprezentativa Cehiei nereusind sa treaca de grupe. Tehnicianul, in varsta de 68 de ani, ramane cel mai titrat antrenor din istoria Cehiei si Cehoslvaciei, fiind singurul care a reusit sa duca prima reprezentativa la trei turnee finale majore.
si Portugalia a ramas fara antrenor. Luiz Felipe Scolari a renuntat la functia de selectioner, urmand ca din acest sezon sa se ocupe de pregatirea formatiei Chelsea. Tehnicianul brazilian pleaca totusi cu un mic regret. "Sunt putin frustrat. Nu am reusit sa calific Portugalia in semifinale asa cum am promis", a precizat Scolari.

Dintre echipele din "grupa mortii", doar Romania continua, sigur, cu acelasi tehnician. Olanda stia de la inceputul turneului ca Marco van Basten va pleca dupa Euro la Ajax, iar Bert van Marwijk, antrenorul lui Feyenoord, va prelua echipa de la 1 iulie. O situatie mai grea au Domenech si Donadoni, despre ambii spunandu-se ca sunt ca si demisi, numele cele mai vehiculate pentru a-i inlocui fiind cele ale lui Didier Deschamps si, respectiv, Marcello Lippi.

Desi Spania va juca in aceasta seara contra Rusiei in semifinale, Luis Aragones nu va mai conduce reprezentativa iberica intr-o noua campanie de calificare. Tehnicianul, in varsta de 69 de ani, este foarte aproape de a deveni antrenorul turcilor de la Fenerbahce.

Eliminata fara a acumula nici un punct la Euro 2008, Grecia, castigatoarea Campionatului European din 2004, nu se va desparti de tehnicianul care le-a adus grecilor trofeul acum patru ani. Otto Rehhagel a primit girul Federatiei Elene de Fotbal de a pregati echipa si in campania de calificare pentru Cupa Mondiala din 2010.

Suedia a plecat de la Euro intr-un mod destul de rusinos. In ultima partida din Grupa D ar fi avut nevoie doar de un egal in fata Rusiei, insa au terminat jocul cu o infrangere usturatoare, 0-2. Selectionerul Lars Lagerback a precizat ca nu este nevoie sa se discute pe tema unei posibile despartiri de nationala, pentru ca intre cele doua parti exista un contract valabil pana in 2010. "si eu, si secundul meu (n.r. – Roland Andersson) avem o intelegere foarte clara cu federa-tia, care este valabila pana la mondialul din 2010. Deci nu avem nimic de comentat din acest punct de vedere. Am analizat toata situatia, vom incerca sa uitam de acest esec si sa ne concentram pentru Cupa Mondiala", a precizat Lagerback, care a primit girul forului suedez si va continua sa antreneze nationala si in preliminariile pentru Cupa Mondiala din Africa de Sud.