Sport 26 Iunie 2008 00:46
Dumitru Dragomir, presedintele LPF, pare sa puna bete in roate consortiului Antena 1&RCS-RDS Seful Ligii Profesioniste de Fotbal a programat patru meciuri din primele etape ale Ligii I la aceeasi ora, in dezavantajul grupului Intact si al cluburilor de fotbal

Daca seful LPF spune ca decizia lui avantajeaza cluburile de fotbal, Sorin Oancea, vicepresedinte Antena 1, declara: „Nu am ce sa mai comentez, mai ales acum, cand aproape am lansat postul de sport. Ne vom descurca asa cum vom putea". Intact riposteaza si lanseaza un post simulcast, o televiziune simultana.
Astfel, telespectatorii vor putea urmari simultan pe gsp TV toate meciurile programate la aceeasi ora de catre LPF: partidele U Craiova - Poli Iasi si FC Brasov - Urziceni vor fi difuzate pe gsp TV 1, respectiv gsp TV 2. „Vom asista la un razboi. Costurile acestui conflict, pe care seful Ligii il duce cu castigatorii licitatiei, vor fi achitate de catre cluburi si microbisti", spune Catalin Tolontan, redactor-sef la „Gazeta Sporturilor", pe blogul sau.
Mitica, in relatii cu Vantu?

El explica ca echipele, jucatorii si sponsorii vor fi submediatizati, tocmai pentru ca nu exista capacitatea tehnica sa fie transmise toate cele sase partide intr-o singura seara. Nu se pot ignora nici pierderile in ceea ce priveste veniturile din publicitate pe care Intact le va incasa in urma acestor meciuri. „Seful Ligii se comporta ca si cum nu a castigat cine trebuie", adauga Tolontan.

Nu este prima data cand Mitica Dragomir face lucrurile asa cum vrea el. La inceputul lui aprilie, la doua saptamani de la castigarea licitatiei pentru meciurile din Liga I de catre Antena 1, el refuza sa semneze contractul cu consortiul Antena 1&RCS-RDS, fara a-si motiva alegerea. Apoi, Realitatea Media devine partenerul LPF pe cinci ani, contra sumei de 1,2 milioane de euro pe an.

In urma acestui parteneriat, Realitatea a primit difuzarea cate unui spot la inceputul fiecarei partide transmise de Antena 1. De aici pana la speculatiile ca Mitica a fost deranjat de faptul ca Antena 1 a luat drepturile de difuzare nu a mai trecut mult timp. Voci din piata au spus ca Dragomir ar fi vrut ca Realitatea Media, trustul lui Sorin Ovidiu Vantu, sa castige.

In urma cu aproape trei ani, Liga lui Mitica vinde postului Telesport, detinut de Horatiu Nicolau, drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I pe perioada 2005-2008. Televiziunea sportiva este cumparata cu putin timp inainte de licitatia din martie de catre Realitatea Media, pentru a-si consolida oferta. Realitatea Media pierde la mustata meciurile in favoarea consortiului dintre Intact si operatorul de cablu, RCS-RDS.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.