Ballack a spus intr-un interviu inainte de inceperea turneului ca Italia, Franta, Portugalia si Croatia sunt favorite la castigarea turneului, dar Franta nu a trecut de grupe, iar celelalte trei nationale au fost eliminate in sferturile competitiei. "Admit ca am gresit complet predictiile mele, dar cel mai important lucru este ca avem sanse mari ca vom ajunge in finala", a spus, marti, Ballack, in cadrul unei conferinte de presa.

"Indiferent de adversarul din semifinale, meciul va fi foarte echilibrat. Stim ca Turciei ii lipsesc multi jucatori din cauza accidentarilor si suspendarilor, dar a demonstrat ca lupta pana in ultima secunda. Forta lor mentala este un factor important, se pot adapta oricarui adversar si antrenorul reuseste sa-i motiveze foarte bine", a adaugat capitanul nationalei Germaniei.

Ballack a evoluat de doua ori in semifinalele unui turneu final si a marcat golul castigator impotriva Coreei de Sud in 2002, dar a ratat finala din cauza unei suspendari. "Cand am pierdut semifinala de acum doi ani cu Italia, s-a aratat inca o data ca trebuie sa dai totul pe teren pe intreaga durata a meciului. Echipei inca ii mai lipsesc unele lucruri, dar de aceasta data sper sa invingem Turcia, chiar daca ne trebuie 120 de minute", a afirmat Ballack.