Sport 24 Iunie 2008 01:45
Survenita tocmai intr-un moment in care aproape toata lumea era sigura de calificare, infrangerea cu Olanda si eliminarea Romaniei de la Campionatul European a aruncat in aer atmosfera deja incinsa din tabara tricolorilor

Unite sau doar reduse la tacere pe moment in fata pericolului comun reprezentat de adversarii de la Euro, „factiunile“ au scos sabiile din teaca. In acest moment, in tabara Romaniei este o zarva generala, tabloul aratand oarecum haotic.

1. Suporterii si presa il invinuiesc pe antrenor. Lui Piturca i se reproseaza tactica ultradefensiva chiar si atunci cand n-a fost cazul. Lipsa de curaj in meciul cu rezervele Olandei ne-a costat calificarea. In plus, lectia de fotbal oferita de Rusia in „sferturi“, cu titularii batavilor, a agitat si mai mult spiritele. Fanii, care i-au sustinut cu devotament pe tricolori la Euro, au initiat de cateva zile o petitie on-line, pe internet, pentru a cere demiterea lui Piturca. Pana ieri la pranz se stransesera 3.000 de semnaturi.

2. Piturca, la randul sau, ii acuza pe jucatori. Imediat dupa ratarea califica rii, selectionerul a indreptat degetul acuzator catre Mutu. Antrenorul i-a reprosat direct, public si fara perdea, ca are pe constiinta ratarea calificarii, prin penalty-ul irosit in meciul cu Italia. Piturca a gasit vinovati pe tot parcursul Europenelor. Imediat dupa meciul cu Italia, tehnicianul a explicat ca el i-a transmis lui Mutu, prin intermediul lui Codrea, sa execute altfel penalty-ul, dar „Briliantul“ nu l-a ascultat. Acelasi Piturca a intrat in conflict cu Marica, fotbalistul refuzand sa mai intre pe teren in ultimele minute ale partidei cu Olanda, nemultumit ca, desi a dus greul in preliminarii, n-a fost folosit deloc la turneul final. Antrenorul a mai spus ca fotbalistii sai au fost prea obositi pentru a putea invinge Olanda.

3. Jucatorii. Nu-l ataca, deocamdata, direct pe Piturca, dar au lasat sa se inteleaga, pe toata durata turneului, ca au fost nemultumiti de tactica acestuia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.