Sport 23 Iunie 2008 03:17
Clujenii si-au asigurat serviciile golgheterului clubului Argentinos Juniors. In afara acestuia, CFR l-ar mai putea transfera si pe ivorianul Yssouf Kone

Dupa aducerea argentinianului Prette si a brazilianului Alcantra, CFR-ul lui Ioan Andone s-a gandit sa-si cumpere si un uruguayan. Mijlocasul Alvaro Pereira are 23 de ani (1,85 m si 75 kg) si a semnat deja un contract pe o perioada de cinci ani, iar ieri s-a alaturat lotului aflat in cantonament in Austria.

Pentru aducerea mijlocasului, campioana a platit celor de la Argentinos Juniors nu mai putin de 2,5 milioane de euro. Pereira si-a inceput cariera la Miramar Misiones (Uruguay), echipa pentru care a evoluat in perioada 2003-2004.

Din 2005 si pana in 2007, a jucat la argentinienii de la Quilmes, dar, cum formatia a retrogradat din prima liga, s-a transferat la Argentinos Juniors. Din 2003 si pana astazi, Pereira a evoluat in 101 meciuri si a reusit sa inscrie 12 goluri, 11 dintre acestea fiind marcate pentru ultima formatie, unde a fost si golgheter.

„Este un jucator pe care ni l-am dorit enorm. Este un jucator ofensiv, cu fizic impresionant, care marcheza des", a spus despre el presedintele Iuliu Muresan. Argentinos Juniors e o formatie care este obisnuita sa scoata vedete pe banda rulanta. Astfel, de-a lungul timpului, aici s-au format ca jucatori Diego Maradona, Faryd Mondragon, Fernando Redondo, Juan Riquelme sau Juan Pablo Sorin.

Vine si un atacant de la Rosenborg
Saptamana viitoare, clujenii vor perfecta si transferul atacantului ivorian Yssouf Kone. Jucatorul lui Rosenborg a semnat un precontract cu visiniii inca din iarna trecuta, iar in aceste zile, conducatorii celor doua grupari negociaza suma de transfer. In actuala editie a Ligii Campionilor, Kone a marcat zece goluri, aici fiind incluse si golurile marcate in preliminarii.

Inainte sa ajunga la Rosenborg, Kone a mai evoluat la Raja Casablanca (Maroc), Qingdao Zhongneng (Maroc), Olympique Safi (China) si Lecce (Italia).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.